top of page

Kiek trunka būsto pardavimas?

Vienareikšmio atsakymo į šį klausimą nėra.

Kiek laiko užtruks turto pardavimas priklauso nuo pačio turto (turto tipo, vietos, stovio, likvidumo ir pan.) ir nuo turto savininko pardavimo tikslo bei lūkesčių.

Esant ypatingos skubos atvejams, patyręs NT brokeris turtui pirkėją gali surasti net per kelias valandas.

Tačiau trumpiausias laikas, per kurį galima turtą parduoti (įskaitant notarinį sandorį) yra apie 2-3 paras (tiek laiko užtrunka sandorio pažymų gavimas).

Pardavimo greitis, savaime suprantama, labai priklauso nuo brokerio sugebėjimų (patirties, rinkos išmanymo, asmeninių savybių). Tikrai patyrę NT ekspertai, turintis reikiamą patirtį NT pardavimo srityje turtą gali parduoti gerokai brangiau ir iki kelių kartų greičiau nei turto savininkas ar “juodasis brokeris”.

Taip pat verta žinoti, jog praktika rodo, kad brokeriai, iš didelių kompanijų, turtą parduoda gerokai greičiau nei brokeriai dirbantys “ant savęs”, kadangi prie pardavimo proceso prisideda tų kompanijų kolegos brokeriai su savo klientais. Didelės kompanijos brokeriai turtą gali parduoti net ir neįdėję į skelbimų portalus (apie 30 % sandorių šiai dienai vykstą net nepatalpinus turto į skelbimų portalus).

Kiti klausimai

bottom of page